Nestje Abby

30 Januari 2012

geboren

1x zwart bont, genotype: aaBbCCDdEE

3x zwart, genotype: aaBbCCDdEE

nestje van

Abby x ram van Jans-Harm Vos (0NF-331)

NHD konijn blauw bont voedster

blauw bont x bruin

aaBBCCddEE x aabbCCDDEE

 

4 februari, dag 5:

Vandaag voor het eerst de jongen gewogen en gefotografeerd. Ze zien er allemaal goed uit en wegen beduidend meer dan het vorig nestje op dag 5. Twee zijn wel duidelijk groter, wellicht zijn dit non-dwergen, de moeder is dat immers ook. De zwart bonte weegt 88 gram, de zwarten 94, 70 en 69 gram.

4 februari, dag 5, tweede nestje, zwart 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 februari, dag 21:

De jongen zijn vandaag 3 weken. Ze ontwikkelen zich prima (zie onderstaande gewichtsgrafiek) en huppelen al vrolijk door het hok. Het nestkastje leek me niet meer echt nodig en werd al enigzins krap, daarom heb ik het weggehaald. Aangezien deze zwarte konijntjes drager zijn van bruin, wil ik ze gaan gebruiken voor het fokken van een tweede bloedlijn bruin.

27 februari, dag 28:

De konijntjes zijn verhuisd naar een groot buiten van 2 verdiepingen en kunnen nu naar hartelust rennen en ravotten. Echt ontzettend leuk om te zien. De onderstaande gewichtsgrafiek is weer bijgewerkt en laat een stabiele ontwikkeling zien.

nestje nederlandse hangoor dwergen NHD zwart en zwart bont 4 weken oud

12 maart, dag 42:

De konijntjes groeien enorm goed, zoals de onderstaande gewichtsgrafiek goed laat zien. Het blijken 4 voedstertjes te zijn. Ondanks dat er 3 van dezelfde kleur zijn, is het geen probleem om ze uit elkaar te houden. De grootte, de oortjes, maar ook het karakter zijn hierbij behulpzaam. Opmerkelijk dat er in één nestje zulk groot karakterverschil kan zitten.

 

 

 

18 maart, dag 48

Vandaag zijn het zwart bonte (non dwerg) en een zwart jong (dwerg, zwart met bruine waas) verhuist naar hun nieuwe baasjes, Surbhi en Marnita. De overgebleven zwarte jongen ( één non dwerg en één dwerg) blijven hier en wil ik gaan gebruiken voor show en fok.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.