Nestje Auke

 

28 februari 2012

Geboren:

3 Jongen, 2 blauw otter en 1 blauw bont otter?

Daarnaast 1 doodgeboren blauw bont otter?

Of de blauw bonte ook de otter tekening heeft is nu nog niet te zeggen.

verwacht was:

50% blauw otter: a(t)aBBCc(chd)ddE_ of a(t)aBBCcddE_

50% blauw: aaBBCc(chd)ddE_ of aaBBCcddE_

50% effen en 50% bont

nestje van

Auke x Alwin

blauw zilvervos x blauw bont

a(t)aBBc(chd)cddEE x aaBBCCddEe

06-03-2012

Nu de jongen 1 week oud zijn, heb ik ze opnieuw bekeken, gefotografeerd en gewogen. Ze hebben alledrie een bijzonder mooie glanzende vacht, het lijkt wel satijn. Vreemd genoeg heeft één blauw konijntje witte binnenzijden van de oren en een witte triangel. Het lijkt dus een blauw zilvervosje te zijn, wat alleen kan als Alwin een kleine ‘c’ bezit. De blauw bonte lijkt ook de de otter tekening te hebben, want zijn oren zijn licht/oranje aan de binnenzijde. In dat geval is het zeer waarschijnlijk dat Auke tweemaal de tan factor ‘a(t)’ bezit.

Wat gewicht betreft hebben de jongen zich de afgelopen week goed ontwikkeld. Ze zijn van 37, 42 en 43 gram, naar 106, 118 en 126 gram gegaan.

13-03-2012

De jongen zijn nu twee weken, dus de oogjes zouden eigenlijk open moeten zijn. Bij de blauwe is dat gedeeltelijk het geval, maar de oogjes van de blauw bonte zijn nog geheel gesloten. Je moest zelfs heel goed zoeken om ze te vinden. Daarom zijn we gisteren begonnen om ze met behulp van afgekookt water op een wattenstaafje open te weken. Komende dagen zullen we dit, indien nodig blijven herhalen. Verder zien de jongen er super uit en ook de gewichten schieten omhoog, zie onderstaande foto en gewichtsgrafiek.

20-03-2012

Eén oogje van het blauw otter bont konijntje blijft een probleem. Het plakt telkens opnieuw weer dicht. Inmiddels hebben we verschillende adviezen opgevolgd: meer maal daags losweken met afgekookt water op een wattenstaafje, idem met een natte vinger en  voorzichtig open trekken. Allemaal zonder blijvend resultaat. Vandaag de haartjes rond het oog, waar de plak in zit, weggeknipt.

De konijntjes groeien voorspoedig en zien er bijzonder goed uit. Korte en brede bouw, ronde en brede kop en mooie brede oren. Omdat men zegt dat konijntjes uiteindelijk uitgroeien naar hoe ze zijn met 3 weken, heb ik ze individueel op foto vastgelegd.

blauw otter zonder triangel

blauw otter bont

blauw otter met triangel

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.