Nestje Amy

29 februari 2012

Geboren:

3 Jongen, 1 blauw bont, 1 blauw en 1 zwart

Daarnaast 1 doodgeboren blauw.

verwacht was:

50% zwart: aaBbCCDdEe

50% blauw: aaBbCCddEe

50% effen en 50% bont

Verwachting was gebaseerd op aanname dat André een kleine ‘d’ heeft. Dat is dus nu zeker!

nestje van

Amy x André

NHD konijn torty (chocolate tortoiseshell) ram

blauw bont x torty

aaBBCCddEE x aabbCCDdee

07-03-2012

Vandaag lag het blauw bonte jong buiten het nestkastje. Hij was behoorlijk afgekoeld en er zat nauwelijks nog leven in. Na een tijdje opwarmen kwam er gelukkig weer beweging in en hebben we hem terug kunnen leggen in het nestje. Dit voorval maakt een nadeel van een nestkastje duidelijk. Normaal zou een jong dat nog bij de moeder is aan het drinken als zij het nestje verlaat, moeten worden ‘afgestreken’ door de verhoogde uitgang. De voedster had het nestkastje echter tot op de hoogte van de uitgang volgebouwd. Hierdoor kon het jong wel mee naar buiten gesleept worden of kon het jong tijdens kruipen door het nestkastje eruit vallen. Door de hoge ingang kon het jong niet terug het nestkastje in. Als ik zie hoe vliegensvlug een jong terug het nestje inkruipt als ik het in de buurt daarvan neerleg, moet ik dus concluderen dat het veel veiliger is om te werken zonder nestkastjes.

De jongen blijken de afgelopen week goed te zijn gegroeid, van +/- 35 gram, naar +/- 100 gram. Dus ongeveer de gebruikelijke 10 gram per dag.

blauw bont jong NHD konijn van Amyblauw jong NHD konijn van Amyzwart jong NHD konijn van Amy

14-3-2012

Het ‘uitstapje’ van de blauw bonte heeft gelukkig geen grote nadelige gevolgen gehad voor zijn ontwikkeling. Hij weegt niet veel minder dan de andere twee jongen, zie onderstaande gewichtsgrafiek.

21-3-2012

Vandaag zijn de jongen 3 weken. Omdat men zegt dat konijntjes uiteindelijk uitgroeien naar hoe ze zijn met 3 weken, heb ik ze individueel op foto vastgelegd. De oortjes lijken erg kort, ben benieuwd of ze toch lang genoeg worden en goed gaan hangen? Type, bouw en kopje zien er niet verkeerd uit, maar zijn helaas minder dan de jongen van Auke. De kleur van de zwarte en de blauwe lijken mij prima, de bonte heeft helaas teveel wit volgens de standaard. Ze groeien prima en hoewel ze kleiner zijn dan de jongen van Auke, die slechts één dag ouder zijn, wegen ze toch nagenoeg hetzelfde.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.