Slechts één nestje jongen

Afgelopen weekend hadden 4 voedsters jongen moeten krijgen. Ondanks dat 3 voedsters een nestje hadden gemaakt, heeft er slechts één daadwerkelijk jongen gekregen. De blauwe voedster Anouk heeft 2 blauwe en 2 blauw bonte jongen van rammetje Alwin gekregen, zie ook pagina Nestjes 2012. Waardoor de andere voedsters geen jongen hebben gekregen is een raadsel. De dekkingen waren immers prima verlopen en 2 van de 3 voedsters hebben al eerder jongen gehad. Enige mogelijke oorzaak die ik kan bedenken, is dat ik misschien toch teveel voer. Hierdoor vervetten de voedsters, waardoor ze moeilijk opnemen.

Erg jammer omdat juist de dieren die rond deze tijd geboren worden, de juiste leeftijd hebben tijdens het showseizoen. Daarnaast erg vervelend voor de mensen die op de wachtlijst staan voor een jong konijntje. De meesten zullen hierdoor nog langer moeten wachten. Ik zal in ieder geval deze voedsters nog deze week opnieuw laten dekken en hopelijk gaat het beter bij de 3 voedsters die over twee weken hun jongen verwachten, zie ook pagina Nestjes verwacht.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.