3 nestjes, 15 jongen

Dit weekend zijn 3 nestjes met in totaal 15 hangoor dwergkonijntjes geboren. Zie ook pagina nestjes 2012.

Agiora kreeg, na enkele mislukte pogingen, voor de eerste keer jongen. Dat waren er wel gelijk 6, dus echt veel voor het eerste nestje. Alle jongen zien er goed en gezond uit, ook dat is vaak wel anders bij het eerste nestje. De geboortegewichten liggen tussen de 37 en 53 gram. Nu maar hopen dat ze voldoende melk heeft.

Voor Anouk is dit het tweede nestje. Vorige keer had ze 4 jongen, nu maar liefst 7 en allemaal rond en gezond. De geboortegewichten varieren van 30 tot 48 gram.

Één nestje was ongepland en een complete verrassing. Na diep graven in het geheugen, kwam de herinnering boven dat André een keer in het weitje van Abby is weten te komen, doordat ik het deurtje van zijn konijnenhok had vergeten af te sluiten. Gelukkig heeft Abby maar 2 jongen gekregen, want ze heeft immers nog 4 jongen van 5 weken oud bij zich. De jongen wegen na 2 dagen 52 en 54 gram.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.