Cream ofwel Mignon jong hangoor dwergkonijntje

Naar nu blijkt heeft een van de jongen van Agiora de kleur ‘cream’. Dit is de engelstalige benaming, collega kleurfokster Aafke van Ramshorst liet me weten dat deze kleur in Nederland Mignon wordt genoemd. Sinds 1 april 2012 is deze kleur definitief erkend bij de franse hangoren, helaas nog niet bij de Nederlandse Hangoor Dwerg.NHD Nederlands Hangoor Dwerg konijn, kleur cream ofwel crème

Het fenotype van deze kleur is: ABCde. Je zou hem dus kunnen beschrijven als:

  • Isabella met wildfaktor. Dus een isabella (aBCde) met o.a. een witte buik, onderkant staart, achterzijde voorbenen, binnenzijde achterbenen, onderkant kop en binnenkant oren en lichter gekleurde oogringen. De zeer minimale ticking is blauw van kleur.
  • Fawn met zwart verdund tot blauw. Een fawn (ABCDe) heeft nog minimale zwarte ticking, bij deze cream is die verdund tot blauw.

Nu, bij 1 week oud, is al te zien dat het een zeer zachte kleur betreft. Met de witte onderzijde en dergelijke lijkt het mij een heel mooi geheel. Ben benieuwd hoe hij zich verder ontwikkeld.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.