Afsluiting fokseizoen 2013 en verwachtingen fokseizoen 2014

Het fokseizoen 2013 is inmiddels afgesloten. Ik heb mijn stal met 6 nieuwe kleuren uit kunnen breiden en wel:

  • blauw chinchilla,
  • donker blauw marter chinchilla,
  • blauwgrijs,
  • blauw sallander zilvervos,
  • isabella bont en
  • midden blauw zilvervos.

De komende shows zullen de kwaliteit van de dieren moeten uitwijzen.

Alle konijntjes die niet blauw als basiskleur hadden, zijn verhuisd naar een nieuw baasje, zodat ik oprecht kan zeggen dat ik enkel fok in blauw variaties.

 

Het (voorlopig) fokschema 2014 heb ik vandaag gepubliceerd en laat een potentiele explosieve groei van het aantal kleuren, blauw variaties, in mijn stal zien. Vooralsnog verwacht ik in 2014 met 16 voedsters in totaal 32 nestjes te fokken. Van deze 16 voedsters wonen er 2, Cira en Do, bij mijn broer in Tilburg. Dit stalletje in Tilburg is te zien als een dependance van NHD fokkerij Agiora, waar eventueel ook gereserveerde konijntjes afgehaald kunnen worden.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.