Vlaamse Reus

Een Vlaamse Reus als huisdier: Vlaamse reuzen zijn ontzettend leuke en lieve huisdieren, die wel veel ruimte vragen. Het liefst lopen ze los rond in een ruime tuin, of lekker los in huis als huiskonijn. Vlaamse reuzen houden niet van optillen, meestal gaat dit ook niet makkelijk door hun gewicht en grootte. Als je je Vlaamse reus dus niet te vaak optilt, en hem of haar lekker veel aandacht geeft en regelmatig knuffelt, heb je een vriend voor het leven! (bron: www.bunnybunch.nl)

 

Gewicht: minimaal 6 kg.

Oorlengte: minimaal 17 cm.

De bouw van de Vlaamse Reus moet imponeren. Het lichaam is lang en breed met een mooie verhouding, een brede schouderpartij, een rechte rugbelijning en een mooi vloeiend afgeronde achterhand. Van boven gezien vertoont het dier een vorm van een rechthoek met een verhouding van breedte x lengte van ongeveer 1 x 3. De voorbenen zijn krachtig ontwikkeld en mogen niet te lang zijn. De achterbenen moeten
evenwijdig recht onder het lichaam staan.

De kop moet goed ontwikkeld zijn met een mooi gebogen breed neusbeen en een brede snuit en zeker geen spitse snuit (de zgn. muizenkoppen). De oren bestaan grotendeels uit kraakbeen dat stevigheid aan het oor geeft. Ze moeten goed bevleesd zijn en een mooie brede zware ooraanzet hebben, een mooie open oorschulp en aan de top mooi strak afgerond zijn zonder knikje of vouw. De oren moeten straf V-vormig zijn en recht op de kop staan.