Wener

Graag willen wij Weners creëren met feh als basiskleur, waarbij onze belangstelling vooral uitgaat naar de kleur mergel. Aangezien er nog geen Weners bestaan met feh als basiskleur, zullen wij de daarvoor benodigde genen moeten verkrijgen door het kruisen van de Wener met andere rassen, zoals de Beige en de Marburger Feh. Vandaar dat u op deze pagina naast Weners, ook kruising Weners en andere rassen zult aantreffen.

Een Wener als huisdier: De Wener is een stoer konijn om te zien. Het zijn zeer aanhankelijke konijnen, met een flinke dosis nieuwsgierigheid. Ze zijn levendig en actief. Ze worden nog niet heel veel als huisdier gehouden, omdat ze nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Hun populariteit neemt echter toe, vanwege het fijne karakter en het mooie uiterlijk.  (bron: www.bunnybunch.nl)

Gewicht: 3.5 tot 5 kg.

Oorlengte: 12 tot 13.5 cm.

De Wener is breed in schouders en achterhand. Van bovenaf gezien vormt het lichaam een rechthoek (walsvormig type). De benen zijn stevig en normaal van lengte. Het ras is middelhoog gesteld. De kop is krachtig ontwikkeld met breed voorhoofd brede snuit. De kaken en wangen zijn sterk ontwikkeld. Het neusbeen is iets gebogen. De oren zijn vlezig van structuur, relatief breed, goed behaard en met lepelvormig afgeronde oortoppen. De oren worden V-vormig gedragen en hebben een open oorvorm.